Idag fick jag för mig att baka frallor, alltid gott med hembakat bröd tycker jag. Fördelen med hembakat bröd är att du själv kan välja vad du vill ha i degen. :) Är ni sugna på att baka frallor någon dag så testa gärna receptet nedan, jag själv tycker det är mycket enkla fralor att baka!
Frallor: 20-24 st (250 grader i 10-12 min)
100 g margarin
10 dl vatten
2 tsk salt
10 dl rågsikt
Ca
Gör så här:
Smält margarinet och låt svalna något. Rör i vattnet. När vätskan är fingervarm smulas jästen i. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl. Knåda degen tills den är blank och släpper från bunken, låt jäsa ca 30 minuter.
Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter.
Gräddas ca 10-12 minuter i 250 grader.
Låt svalna under bakduk om du inte vill ha en hård skorpa.
Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter.
Gräddas ca 10-12 minuter i 250 grader.
Låt svalna under bakduk om du inte vill ha en hård skorpa.
Låt det väl smaka!
//Kram Cammja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar