söndag 20 mars 2011

Superenkel rulltårta

Idag har jag gjort en sjukt enkel rulltårta som passar till de flesta tillfällena. Just denna rulltårta är bra om man nu skulle ha mjölk allergier då den varken innehåller mjölk eller smör. Jag spritsade på mjölkfri grädde och dekorerade med björnbär :) De är mycket goda så testa gärna då den inte alls tar lång tid att göra heller! :)




Superenkel rulltårta 
 280 grader  i  ca 5 min


2 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 dl valfri sylt

Gör så här:

Sätt på ugnen så att den är varm när du vispat ihop smeten.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver, blanda sedan ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 280 grader i ca 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 230 grader i ca 8 minuter inställd på varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret för att lättare få det att lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.


Tips: Använd gärna färska bär i rulltårtan, eller att dekorera med. Efter du delat kakan i bitar och kan
du spritsa på grädde och dekorera med bär så blir det som en bakelse, vill du så kan du färga grädden med karamellfärg också :)


//Kram Cammja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar