Innan den har gräddats
Efter den har gräddats (färdig!) :)
Kamiljas Lasagne
200 grader 20-25 min
Spenatplattor (Barilla)
350-400 g nötfärs
3 morötter
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 burk champinjoner
1 buljongtärning
1 tsk timjan
Salt och peppar (efter eget tycke och smak)
Olivolja till stekning
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att hacka löken, skala morötterna och sedan dela dem på längden och dela dem i skivor. Häll en skvätt olivolja i stekpannan och när det är varmt så fräs löken och morötterna. Under tiden hacka champinjonerna och vitlöken och lägg sedan i stekpannan med löken och morötterna (det ska stekas lätt). Lägg sedan i buljongtärningen och krydda med salt och peppar. Sedan lägger du i nötfärsen och fräser den tills den nästan är färdig, lägg i timjan. När färsen så småningom börjar bli klar så häller du i krossade tomater och 2 dl vatten. Låt detta stå och sjuda och under tiden gör du bechamelsås.
Bechamelsås:
2 ½ dl matlagningsgrädde
4 msk olja eller smör
4 msk vetemjöl
1 buljongtärning
150-200 g ost
Salt, vitpeppar och cayennepeppar (efter eget tycke och smak)
Börja med att värma grädden och vattnet, lägg i buljongen och kryddorna. Under tiden blanda ihop vetemjölet och oljan i en liten skål till en jämn smet (detta är redningen för att såsen ska bli tjock). När gräddblandningen börja smått sjuda kan du hälla i mjölblandningen och vispa runt med en handvisp. Låt detta sjuda i några minuter (ca 5 min). Därefter häller du i osten i såsen tills den har smält och blivit ett med såsen.
När både köttfärssåsen och bechamelsåsen är färdig tar du fram en form du ska grädda lasagnen i (gärna en med hög kant) och varvar därefter med bechamelsåsen, lasagneplattorna och köttfärssåsen. Se till att du avslutar med bechamelsås överst och att det täcker. Då du har ost i själva bechamelsåsen så behöver du inte strö över ost överst på lasagnen.
Lägg lasagnen i mitten av ugnen på 200 grader och grädda i 20-25 min
När lasagnen är färdig så låt den vila i 5-10 min innan serveringSmaklig måltid!
//Kram Cammja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar