Fantastiskt gott och moset får en vacker färg. Till middag åt jag rödbetsmos till panerad fisk med smörstekta champinjoner, men det passar även mycket bra till kyckling och kött.
Rödbetsmos: (4 pers)
10 st råa rödbetor
8 st potatisar
1-3 msk smör
salt o peppar.
Gör så här:
Koka rödbetor och potatis mjuka i saltat vatten. Skiva ner rödbetorna i mindre bita då de tar lite längre tid att koka än potatisen. Vispa ihop potatisen, rödbetorna och smör med en elvisp till en slät mos. Tillsätt sedan salt och peppar efter eget tycke och smak .
(Vanligtvis brukar man ha fler potatisar än rödbetor, men jag tycker att det blir mycket godare med fler rödbetor än potatisar) :)
Servera och njut!
//Kram Cammja
Gör så här:
Koka rödbetor och potatis mjuka i saltat vatten. Skiva ner rödbetorna i mindre bita då de tar lite längre tid att koka än potatisen. Vispa ihop potatisen, rödbetorna och smör med en elvisp till en slät mos. Tillsätt sedan salt och peppar efter eget tycke och smak .
(Vanligtvis brukar man ha fler potatisar än rödbetor, men jag tycker att det blir mycket godare med fler rödbetor än potatisar) :)
Servera och njut!
//Kram Cammja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar